tar för närvarande 2025 bokningar

Hej på er! Jag heter Donna

Hej, jag heter Donna. Din fotograf i Västerbotten. Jag är en vän, dotter, partner, mamma till två barn, och jag brinner för att berätta historier.

Jag skulle gärna berätta din historia. För vet du vad? Din historia är viktig och behöver berättas, och jag kan inte vänta med att dokumentera den.

Träffa mig

Mitt sätt att fotografera erbjuder en spännande, modern syn på bröllop och porträtt. Jag älskar att dokumentera mänskliga känslor och relationer. Samhörighet och kärlek och, naturligtvis, skönhet. Det finns ett citat av den legendariske fotografen Henri Cartier Bresson som verkligen stämmer in på mig och mitt arbete: "Det är en illusion att foton skapas med kameran. De skapas med ögonen, hjärtat och huvudet.

Under min uppväxt inspirerades jag av min far, som är en hängiven amatörfotograf, och jag tillbringade många av mina senare tonår med att lära mig om fotografering av honom. Han byggde om vårt loft till ett mörkrum, så jag tillbringade många mysiga timmar där uppe med honom för att lära mig hur man framkallar film (före den digitala eran!) och att trycka mina egna fotografier. Processen med en första idé till ett fotografi, att skapa bilden och sedan se den slutliga versionen gjorde mig förtjust. Denna fascination för fotografi ledde till att jag tog en Bachelor of Arts degree från den världsberömda konst- och designhögskolan Central Saint Martins i London.

Min bakgrund är inom fotojournalistik. Innan jag lämnade London för norra Sverige arbetade jag som bildredaktör på prestigefyllda företag som The Times, Daily Telegraph och BBC, där jag arbetade med högprofilerade personer inom konst- och underhållningsvärlden.

Denna erfarenhet av att arbeta med högprofilerade film- och popstjärnor, som ofta var mycket egocentriska, har gett mig ett lugnt och tryggt förhållningssätt till att fotografera människor.

Min passion och expertis inom fotografi har också lett till att jag arbetar som regelbunden domare för London Photographic Awards. Jag har lärt mig av de bästa och satt min standard högt - min första arbetslivserfarenhet i branschen var på magasinet Vogue!

Jag har aldrig passat in i ett fack, och för mina kunder fotograferar jag bröllop, familjeporträtt, graviditeter och arbetar även med kommersiella kunder. Porträttarbetet som jag gör för tidningen Norran gör det möjligt för mig att träffa och fotografera människor från vardagslivet, till företagare, till människor från konstvärlden. Jag är så tacksam över att få träffa och arbeta med de människor jag gör!

Ett vanligt ämne när jag får feedback från mina kunder är min förmåga att hjälpa dem att slappna av och känna sig bekväma framför kameran. Jag vet hur det känns att vara nervös eller orolig framför kameran - när jag blir fotograferad upplever jag alla de olika känslorna, från rädsla till spänning.

Så du kan vara lugn - jag tar hand om dig. Tillsammans gör vi det här till en glädjefylld upplevelse.

Låt oss ha lite kul och skapa några bestående minnen tillsammans.

Kontakta mig

Jag skulle älska att höra din historia och upptäcka mer om dig! Fyll i kontaktformuläret och svara på alla frågor så gott du kan, så återkommer jag till dig snarast. Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Om du inte har fått svar, dubbelkolla din skräppost så att den inte hamnat där eller skicka ett mejl direkt till foto@donnarichmond.se.

- Donna

sv_SESV