tar för närvarande 2025 bokningar

bröllop

Gratulationer

Du ska gifta dig!

Din bröllopsdag är ett unikt kapitel i din kärlekshistoria, och jag är här för att hjälpa dig att fånga varje ögonblick med konstnärlighet och hjärta. Jag är en passionerad bröllopsfotograf som är dedikerad till att förvandla din speciella dag till en omhuldad visuell berättelse.
Fånga din kärlekshistoria med tidlös elegans

Din bröllopsdag är ett unikt kapitel i din kärlekshistoria, och jag finns här för att hjälpa dig att fånga varje ögonblick med konstnärlighet och hjärta. Jag är en passionerad bröllopsfotograf som brinner för att förvandla din speciella dag till en visuell berättelse.

Din vision, min expertis

Din vision är viktig, och jag är fast besluten att förverkliga den. Jag skräddarsyr min fotografering för att passa dina önskemål, från intima förlossningar till storslagna fester. Jag älskar att lära känna mina kunder, förstå deras unika kärlekshistoria och infoga den i varje bildruta.

En sömlös upplevelse

Att planera ett bröllop kan vara hektiskt, men det ska inte din fotograferingsupplevelse vara. Jag finns här för att vägleda dig varje steg på vägen, från vår första konsultation till den slutliga leveransen av dina fantastiska bilder. Koppla av, njut av din dag och låt mig ta hand om att bevara dina minnen.

Det lovar jag dig...

Jag lovar att ta bilder på din bröllopsdag som verkligen visar vem du är. Jag kommer att fånga alla de stora ögonblicken som ni älskar och de små detaljerna som kommer att betyda mycket för er under de kommande åren.

Jag lovar att ni kommer att ha roligt när ni tar era parfoton. Ni kommer att känna er bekväma och uppskatta de speciella stunder ni tillbringar tillsammans på er stora dag, och ni kommer att känna samma känslor när ni tittar på bilderna senare.

Jag lovar att jag verkligen bryr mig om hur mycket du ser fram emot att fira med dina vänner och din familj. Det är väldigt viktigt för mig att se allt genom dina ögon på din bröllopsdag och att fånga alla de känslorna i de bilder jag tar.

Jag lovar att du kommer att känna dig bekväm och tillfreds med mig som din bröllopsfotograf!

- Donna

Processen

1. Hör av dig och vårt första samtal

Du har tittat på mina bilder och tycker att vi är en bra match – fantastiskt! Fyll bara i formuläret nedan och om jag är tillgänglig för din stora dag bestämmer vi och tid för att prata. Vi kan prata över en mysig kopp kaffe eller ha ett virtuellt möte - vad som än passar dig. Jag är nyfiken på att höra om din hyvel!

2. Gör det officiellt

Vi känner båda rätt vibbarna och ser fram att samarbeta kring ert bröllop. Jag skickar över ett enkelt avtal och en faktura på bara 10 % för att reservera ditt datum. När det är klart är vi redo!

3. Håll kontakten och planera

Har du några frågor eller idéer när du planerar? Jag är här för dig. Tillsammans tar vi fram det perfekta schemat för dagen och bestämmer vilka som ska vara med på gruppbilderna. Tänk på mig som din favoritperson.

4. Din stora dag är här

Idag är det dags! Jag kommer att vara där och fånga alla ögonblick medan du fokuserar på det roliga. Glöm allt om att posera hela tiden - bara njut. Jag har tagit hand om allt, så du kan slappna av i vetskapen om att varje minne fångas på ett vackert sätt.

5. Smygtittar och hela galleriet

Medan du solar dig i den nygifta glöden kommer jag att skicka över några förhandsbilder för att ge dig tid tills alla dina bilder är klara, vilket kommer att ta cirka 4-6 veckor. Du får då en länk till ditt onlinegalleri och ett USB-minne med alla dina bilder, skickat direkt till din dörr.

6. Och de levde lyckliga i alla sina dagar

Efter bröllopet skickar jag slutfakturan och sedan är det bara att leva lyckliga i alla sina dagar. Du kommer att ha dina underbara bilder att se tillbaka på när som helst. Och om du vill att minnena ska vara extra speciella kan jag designa ett vackert bröllopsalbum just för dig.

bröllopsalbum

Fånga din stora dag för en livstid av minnen

Ett bröllopsalbum är inte bara en samling bilder; det är en skattkista av minnen, redo att transportera dig tillbaka till din speciella dag när du bläddrar igenom sidorna. Dela glädjen med vänner och familj när de återupplever stunderna tillsammans med dig, så att frånvarande nära och kära känner sig en del av firandet. Det här albumet är inte bara för nu; det är början på din familjs historia, en verklig del av din berättelse som du kan lämna över till dina barn och barnbarn. Jag ser fram emot dagen då du kan hålla denna speciella minnessak i dina händer!

Om du gillar min fotograferingsstil och vill att jag ska dokumentera din bröllopsberättelse, skulle jag verkligen bli glad över att få ett meddelande från dig. Hör av dig för att dela dina planer – jag väntar med spänning på möjligheten att få kontakt med dig!

Vad ingår?

Alla bröllopspaket kommer med:

Lära känna dig

Ett möte med er för att lära känna varandra. Vi kan chatta online eller träffas för fika. Jag vill lära känna dig för att ta reda på vad som är viktigt för dig. Inget av bröllopet jag fotograferar är likadana. Du är unik och din bröllopsfotografering bör spegla detta.

Bröllopsdagsplan

Ett planeringsdokument som bara är för din dag. Jag är skicklig på att planera tidslinjer för fotograferingar och mina kunder kommenterar ofta hur de kände sig lättade över att vara i så trygga och erfarna händer. Jag ser till att hela din upplevelse planeras till perfektion så att hela din dag blir bättre än du någonsin har föreställt dig.

En fotograf som får dig att må bra

En fotograf som kan få dig och dina gäster att känna sig speciella, lugna och avslappnade. Innan jag flyttade till Sverige arbetade jag som fotoredaktör på prestigefyllda tidningar inklusive The Times och Daily Telegraph, och även på BBC. Mitt jobb innebar att ha kontakt med kända personer och deras PR-team, från Prince, Kylie Minogue, Eminen, samt stjärnor från film och tv. Jag har arbetat med några väldigt högprofilerade namn, så jag vet hur man behandlar människor med respekt och diplomati. Den där familjemedlemmen som inte vill vara med på dina bröllopsfotografier - var inte rädd, jag kommer att veta hur man får dem trygga och du kommer att känna dig speciell.

Sinnesro

Trygghet i att du arbetar med någon som vet vad som gör ett bra fotografi. Mina tidigare arbetsgivare litade på att mitt omdöme kände igen ett bra fotografi. Jag har varit på andra sidan kameran och var tvungen att känna igen de bästa bilderna från tusentals som kommer in dagligen till redaktionen från hela världen. Jag har också arbetat som domare för London Photographic Awards. Kort sagt, jag vet vad som gör ett lysande foto. Jag kommer att se till att du har fotografier som påminner dig om alla känslor från den dagen.

Anpassade platsidéer

Anpassade platsidéer. Jag kommer att besöka din bröllopslokal före och hitta platser som kommer att skapa fantastiska bakgrunder för våra parfotografier. Jag har aldrig följt folkmassan, så jag kommer att hitta någonstans unik för våra fotografier, och inte bara ta dig till den plats som alla andra fotografer gör.

Fotoguide för bröllop

En praktisk guide full av tips för dina bröllopsbilder, med råd jag har fått under mina år av fotografering. Du har förmodligen inte tänkt på hur du ska stå så att du ser bäst ut när du tar dina porträtt - jag hjälper dig med detta så att dina bröllopsdagsfotografier blir snygga och du ser som bäst ut.

Rekommendationer från lokala leverantörer

När vi har bokat ditt datum kommer jag att dela med mig av min utvalda lista över leverantörer som kan hjälpa dig att lyfta din dag ytterligare: lokala florister, hår- och makeupartister, tårtdesigners, om du behöver något hjälper jag dig att hitta det. Luftballongspilot, någon?

Inga reseavgifter

Inga extra resekostnader om ditt bröllop är i Skellefteå eller Umeå.

Ett smygtittgalleri

En smygtitt på 5-10 bilder kort efter ert bröllop, så att ni kan börja återuppleva den speciella dagen direkt.

Onlinegalleri & USB

När alla dina bilder är klara får du en privat, lösenordsskyddad webbplats där du kan se och ladda ner dem. Du kan dela bilderna med familj och vänner, titta på ett bildspel och till och med få dem skickade till dig på ett USB-minne. Dessutom är dina foton säkra och lagras online i ett år.

Vanliga frågor

Hur går det om man känner sig obekväm framför kameran? Kan du hjälpa oss? Om det får dig att må bättre, så säger många av mina par detta när de först kommer i kontakt med mig. Kolla in mina Vänliga ord och du kommer att se hur andra har känt efter att de ha arbetat med mig - jag hoppas att dessa rekommendationer kommer att göra dig lugn. Jag har många tekniker för att fånga dina parfotos så att du ser avslappnad och naturlig ut. Du kanske till och med tycker om att ta dina bilder! Dina bröllopsbilder kommer att fånga atmosfären på din dag: det är inte bara ni två som tittar in i linsen – det handlar om att ni båda har det så fantastiskt med era underbara gäster att ni kommer att glömma att jag ens är där med min kamera.

Om du tycker att mina bilder och min stil passar bra är det bara att höra av sig till plats och datum för din bröllopsdag. Fyll i formuläret längst ner på sidan så återkommer jag till dig så snart jag kan. Det är bra att höra av sig tidigt för att vara säker på att ert datum är ledigt. Jag blir ofta uppbokad ett år i förväg, så vänta inte för länge! Låt oss träffas på en fika eller via videosamtal om avståndet är för långt, så att vi kan lära känna varandra bättre och diskutera dina planer och önskemål. Fill out the form at the bottom of the page and I’ll get back to you as soon as I can. It’s good to reach out early to make sure your date is available. I often get booked up a year in advance, so don’t wait too long! Let’s meet for a coffee or if that’s not possible a chat online, so we can get to know each other better and discuss your plans and wishes.

Jag utgår från Västanträsk, en by mellan Umeå och Skellefteå, och de flesta av mina bröllopspar gifter sig inom en timme eller två härifrån. Det tillkommer inga extra resekostnader om ditt bröllop är i Skellefteå eller Umeåområdet men reser mer än gärna för att dokumentera er kärlek!
Ja tack! Det är en riktigt lång dag och jag skulle hata att missa viktiga ögonblick eftersom jag är borta för att äta. Jag behöver inget speciellt, det som är enklast för dina kockar är bra för mig.
Det ska mycket till innan jag ens överväger att ställa in och det har aldrig hänt förut, men om något osannolikt skulle inträffa, att jag blir svårt sjuk så hjälper jag er givetvis att hitta en annan fotograf. Jag har ett nätverk med andra fotografer som jag kan höra av mig till.
För att boka ert bröllopsdatum krävs en bokningsavgift på 10% av paketpriset tillsammans med ett undertecknat bröllopskontrakt. 50% av den återstående belopp betalas 1 månad före bröllopet och 50 % betalas efter bröllopsdagen.
Medan du solar dig i den nygifta glöden kommer jag att skicka över några förhandsbilder för att ge dig tid tills alla dina bilder är klara, vilket kommer att ta cirka 4-6 veckor. Du får då en länk till ditt onlinegalleri och ett USB-minne med alla dina bilder, skickat direkt till din dörr.

Vill du veta något annat? Jag är en öppen bok och svarar gärna på dina frågor. Bara Kontakta mig.

Kontakta mig

Bröllopspaket finns från 18,000 kr

Jag erbjuder också ett minipaket som är anpassat för mindre bröllop. Detta går endast att boka under lågsäsong (sept-maj), veckodagar eller tidigast två månader innan bröllopet under högsäsong (maj-sep)

Jag skulle älska att höra din historia och upptäcka mer om dig! Fyll i kontaktformuläret och svara på alla frågor så gott du kan, så återkommer jag till dig snarast. Jag svarar alltid inom 2 arbetsdagar. Om du inte har fått svar, dubbelkolla din skräppost så att den inte hamnat där eller skicka ett mejl direkt till foto@donnarichmond.se.

- Donna

sv_SESV